2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Címlap Sokkoló: azt hitte, csak beütötte a lábát, de kiderült, hogy kétféle rákja...

Sokkoló: azt hitte, csak beütötte a lábát, de kiderült, hogy kétféle rákja van az édesapának

Fogalma nem volt róla a férfinak, hogy mit jelez a zúzódás a bokáján. Később tudta meg a sokkoló diagnózist: kétféle rákkal küzd – lábán pedig a halálos kór jeleit vette észre.

A 46 éves, angliai Bury városában élő John Haywood tavaly nyáron vette észre először a bokáján azt a foltot, amit zúzódásnak vélt, így nem is tulajdonított neki nagy jelentőséget. Amikor azonban nem akart gyógyulni, mégiscsak megemlítette a bőrgyógyászának az elváltozást – és milyen jól tette. Kiderült ugyanis, hogy az ártalmatlannak tűnő folt komoly betegséget jelez.

Amikor szeptemberben megjött a szövettan eredménye, John megtudta: szarkómája van, amely egy olyan rák, ami a test bármely részén felütheti a fejét. A férfit egy hónappal később tovább vizsgálták, ekkor limfómát – a nyirokrendszer rákos megbetegedését – állapították meg nála. Ez utóbbi betegség állítólag a szarkómától függetlenül alakult ki – azaz a rendőrként dolgozó családapának egyszerre kétféle rákkal kellett farkasszemet néznie.

– Én egy rettentően aktív ember vagyok, aki szereti a munkáját és a családját. Hihetetlenül nehéz volt szembenézni ezzel az egésszel. Tudtam, ezen a ponton minden megváltozik – mondta John.

Johnnak és feleségének egyébként – saját bevallásuk szerint – nem is a betegséggel való szembenézés volt a legnehezebb feladat, hanem hogy nyolcéves lányukkal, Ellie-vel közöljék a szörnyű hírt.

John azóta több kezelésen is átesett, vegyes eredményekkel. Míg szarkómáját két műtéttel sem sikerült eltávolítani, így most egy öthetes sugárkezelés vár rá, limfómáját sikeresen legyőzték a kezelések során.

Indirekt/Bors