2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Sokkoló: 100 méter magasságban összetört az üveghíd egy turista alatt

Sokkoló: 100 méter magasságban összetört az üveghíd egy turista alatt

Az életéért küzdött egy turista egy kínai üvegpadlós hídon, amely nem bírta ki a 150 km/h-ás széllökéseket, és összetört.

Majdnem tragédia történt egy kínai kirándulóparkban, amely a Kína északkeleti részén lévő Lungcsing városa mellett, a Pijen-hegységben található. A 150 km/h-ás sebességet elérő széllökések ugyanis megrongálták az ott kiépített üvegpadlós hidat, így több elem kiesett belőle.

A híd közepén azonban ottrekedt egy turista, aki a 100 métere magasságban az életéért küzdött.

A tűzoltók, rendőrök és a személyzet segítségével a férfit végül sikerült biztonságban lehozni. kórházba vitték, ahol pszichológusi segítséget kapott a sokk után.

A Pijen-hegységben lévő kirándulóközpontot a baleset miatt lezárták. A helyi kormányzat az ügyben vizsgálatot indított, és az összes turistalátványosságnál biztonsági ellenőrzést tartanak.

Az alábbi videó a szóban forgó hídon készült a baleset előtt, amelyből látszik, milyen magasan van a szerkezet.

Az incidens komoly aggodalmat okozott az üvegpadlós hidak biztonságát illetően, amelyekből egyre többet építenek Kínában – írja a XinhuaNet. A Kínai Geológiai Múzeum magazinja szerint

A még drámaibb hatás kedvéért sokukra ráadásul olyan hang- és videóeffekteket is felszereltek, amelyek azt utánozzák, hogy az üvegpadló megreped a turisták lába alatt.

Indirekt/origo.hu