2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Belföld Ha jövőre nem akarnak gyászolni, maradjanak otthon - üzent Zacher Gábor

Ha jövőre nem akarnak gyászolni, maradjanak otthon – üzent Zacher Gábor

Kemény szavakkal figyelmezteti Zacher Gábor az embereket. Maradj otthon, különben nagyon nagy baj lesz – mondja videójában a tapasztalt orvos.

Zacher Gábor, forrás: Facebook

Az ismert orvos is üzent az embereknek, mert munkája közben azt látja, hogy sokan nem veszik komolyan a felszólításokat és ugyanúgy élik az életüket mint annak előtte. És ezzel rengeteget kockáztatnak: „Senki nem azt akarja, hogy itt ebből óriási nagy probléma legyen. Talán lesz, de talán a nagy problémát elkerülhetjük, de ez alapvetően rajtunk múlik.” – mondja a jelenleg mentős orvosként dolgozó Zacher. “Maradjanak otthon, hogy jövőre a húsvét nagyon más legyen, a karácsony jövőre nagyon más legyen és ne arról szóljon, hogy bizony bizony gyászolni kell családtagjainkat.” – szól a kemény figyelmeztetése a videó végén.

A népszerű orvos megkeresésünkre elmondta, hogy miért ezt a formáját választotta a figyelem felhívásnak: “Nem annyira bonyolult ez, az online a legjobb világ, ahol meg lehet szólítani az embereket, főleg, ha egy olyan fej beszél, akit már ismernek. Most három-négy nagyon kemény hónap vár ránk, és ha az emberek nem veszik komolyan az otthonmaradást, akkor sok ember fog nálunk is meghalni.” – mondta telefonban. Az orvos a közösségi oldalára feltöltött videóban súlyos állításokat is megfogalmaz. Szerinte hónapokig is eltarthat ez az állapot, és bár nem akart megijeszteni senkit, de fel kell készülni, hogy a helyzet súlyosbodni fog: „Higgyék el, tényleg kéne izolálni saját magunkat, mert ami most van az a történetnek csak a kezdete. Lesz ennél sokkal-sokkal súlyosabb a helyzet. ezt nem azért mondom, hogy bárkit is rémisztegessek, hanem azért, mert az elmúlt napok, és a szomszéd meg egy kicsit távolabbi országok tanulságai alapvetően erről szólnak.” A népszerű orvos az Indirektnek megerősítette, hogy biztosan nagyon kemény időszak vár most mindenkire. Nem csak a betegség miatt, hanem a bezártság is komoly gondokat okozhat embereknek, családoknak. De mégis ki kell bírni, mert ha nem, annak komoly következményei lehetnek:  „A bezárkózás azért fontos, mert ez szolgálja azt a célt, hogy azt a bizonyos görbét laposan lehessen tartani. Ha hirtelen emelkedik a megbetegedések száma, akkor bizony lehetnek olyanok, akik az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt egyszerűen nem kaphatnak megfelelő ellátást. Míg, ha a terhelés fokozatos, akkor mindenkire jut elég idő és elég felszerelés.” – magyarázta Zacher Gábor, hogy miért fogalmazott ennyire keményen a videóban.

Kinézve a mentőből, már alig látok embereket az utcán. Ez jó!

Közzétette: Dr. Zacher Gábor tisztelői – 2020. április 1., szerda