2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor: természetellenes a kijárási korlátozás, de ha kell folytatjuk

Orbán Viktor: természetellenes a kijárási korlátozás, de ha kell folytatjuk

A miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában 500 ezer forintos többletjuttatást ígért az egészségügyi dolgozóknak, illetve elmondta, hogy szerdán kell dönteniük, folytatódjanak-e a kijárási megszorítások.

Fotó: MTI

A péntek reggeli interjú javarészt a koronavírus járvány kezeléséről, a meghozott intézkedésekről szólt. „Az egészségügyet próbára tevő nagy roham előttünk áll, erre készülünk most föl.” – mondta a miniszterelnök. „Itt egy baj, ez a vírus, és a bajt, az ember föl akarja számolni, a vírust is el akarja pusztítani, de mivel nincs vakcinánk, nem tudjuk megtenni, mondta, ezért két dolgot teszünk: lassítjuk a vírus terjedését, ez pedig a találkozások minimálisra szorításával lehet, illetve harcolnunk kell minden ember életéért.”

Orbán Viktor kitért arra is, hogy döntöttek az egészségügyben dolgozóknak szánt plusz pénzről is, aminek pontos részleteit hamarosan megtudhatják az érintettek: „500 ezer forintnyi plusz juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók még ebben az évben, a részletekkel Gulyás Gergely jelentkezik majd szombaton, bemutatja a járványügyi alapot.”

Az egyik legfontosabb feladatként azt jelölte meg a miniszterelnök, hogy legkésőbb szerdán szeretne döntést hozni arról, hogy maradjanak a szigorítások: „A kijárási korlátozások jövő hét szombatig vannak érvényben, dönteni kell arról, fenntartjuk-e, ha igen, milyen formában. Szerdán szeretnénk döntést hozni, ha a kényszer rávisz, megtesszük, de érzem, hogy ez természetellenes.” – ismerte el a rádióinterjúban Orbán Viktor.