2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap Sírbotrány: Molnár Anikó nem kér bocsánatot a Gesztesi családtól

Sírbotrány: Molnár Anikó nem kér bocsánatot a Gesztesi családtól

Nem volt joga az egykori valóságshow szereplőnek és barátnőjének önkényesen átrendezni Gesztesi Károly sírját.

Fotó: MTVA

Dr. Borbély Zoltán, a Gesztesi család jogi képviselője szerint senkinek nincs joga hozzányúlni, átrendezni más sírját, elvinni, kicserélni az ott talált vázát, ahogy az Gesztesi Károly sírjánál történt. Az ügyvéd szerint az elvárható minimum, hogy Molnár Anikó bocsánatot kér a gyászoló özvegytől és fiaitól a történtek miatt. Anikó azonban hallani sem akar róla.

– Dehogy kérek bocsánatot, szálljon le rólam mindenki! – fakadt ki dühösen a Blikknek. – Az nem sírrongálás, hogy muskátlit, vázát viszek az általam kedvelt színész sírjára, kidobom a szemétbe a két PET-palackot és mécsest gyújtok az emlékére. Hallottam, hogy kint volt a rendőrség helyszínelni, engem még senki nem hallgatott meg. A barátnőm készített fotót, amit megosztott az oldalán, és engem is megjelölt rajta. Egyetlen szót sem írtam hozzá, mégis az én kezemet akarják eltörni miatta.

A Blikk megkereste a Gesztesi családot, amelynek a tagjai a sajtóból értesültek a botrányról. Rögtön kisiettek a temetőbe, ahol a helyszínelő rendőrökkel találkoztak.

Másfél hete voltunk a temetőben, akkor friss virágot is vittünk. Nem igaz, hogy elhanyagoltuk a sírt, aki ilyet állít, az hazudik – szögezte le az egyik családtag. – Semmilyen ismeretség, baráti kapcsolat nem jogosít fel senkit arra, hogy az engedélyünk nélkül a sírt átrendezze.

– Örülünk, ha valaki jó szándékkal meglátogatja apa sírját és virágot visz oda, mécsest gyújt. De utána ne állítson be bennünket rossznak! – mondta a Blikknek bosszúsan Gesztesi Károly fia, Márkó (20). – Senkinek nincs joga ilyen véleményt formálni rólunk. Apa túl fiatalon ment el, máig nem hevertük ki a halálát, és most is nagy szükségünk lenne rá mindannyiunknak. Nem akarunk senkivel harcolni, apa sem akarná ezt, de nagyon rosszulesik nekünk a rágalmazás. Anya heti rendszerességgel eljár a sírhoz, gondozza, és amikor csak tudok, én is megyek, de minden esetben csak egyedül.

A rendőrség ma dönt arról, hogy lopás vagy sírrongálás miatt indít-e nyomozást az ügyben.