KezdőlapCímlapSchobert Norbi bevallotta: valóban 200 millió forint körül mozog az adóssága

Schobert Norbi bevallotta: valóban 200 millió forint körül mozog az adóssága

Szeptembertől a korosztályának tart aerobikórákat, illetve hirdeti tovább az egészséges életmód fontosságát.

Schobert Norbi – bevallása szerint – legbelül még mindig egy kövér gyermeknek érzi magát. A fitneszguru az elmúlt időszak nehézségeivel a vállán, a könnyeivel küzdve vallotta be az Indexnek, hogy gyászol: gyászolja a vállalkozását, amit húsz éven át tarott fent.

Miután újraalkottam a diétás menüt, a futárcégnek ötszáz helyett tízezer darab megrendelése érkezett naponta – jegyezte meg a lapnak büszkén Norbi, aki 20 év alatt hatalmas franchise rendszert épített ki, amely egy kutatás szerint 750 ezer embernek segített a fogyásban. Bár folyamatosan bővült az üzlet, a csapások nem mostanában, hanem már jóval korábban elkezdődtek.

Először 2008-ban csapott le a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Akkor Norbiék 95 százalékban szénhidrátmentesnek reklámozták a lisztet, amiből a Norbi Update kenyér készült. Ez a versenyhivatal szerint félrevezető volt, és több milliós büntetés mellett kötelezték arra, hogy szénhidrátmentes helyett szénhidrátcsökkentettnek nevezze a terméket.

A siker igazi ízét 2014-ben érezhették, ekkor ugyanis rekordprofitot, 156 millió forintot zsebelt be a fitneszpápa. A csúcson 106 Update-bolt működött, néhány még külföldön is, így Szlovákiában és Romániában.

Ezután 2015-ben jött egy hatalmas pofon: tőzsdére vitték a Norbi Update Lowcarb céget. A Budapesti Értéktőzsde ostroma hamar rémálomba torkollott, ugyanis még az év elején kitört a Buda Cash-botrány.

Mit tehetek én a Buda Cash ügyeiről? Semmit! Mégis erkölcsileg és anyagilag lenullázott. Az összeomlás után a nulláról kellett felállnom – mesélte el Norbi.

A fitneszguru – adminisztratív hibákra hivatkozva – nem adta le a május 31-i határidőre a 2022-es éves beszámolóját, ám most bevallotta: veszteséges volt a tavalyi éve, a versenyhivatal 40+23 milliós büntetésével pedig 200 millió forint körül mozog a cég adóssága. Norbi már kizárólag a jövőre fókuszál: szeptembertől a korosztályának tart aerobikórákat, illetve hirdeti tovább az egészséges életmód fontosságát.