2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Címlap Rossz hír: vereséggel kezdett az olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott

Rossz hír: vereséggel kezdett az olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda válogatott 10-9-es vereséget szenvedett Görögországtól a tokiói olimpia nyitómeccsén. Nagy baj nincs, bőven akad lehetőség a javításra, a csoportból négy csapat jut majd tovább a nyolcaddöntőbe.

Jól kezdett a magyar csapat, aztán a görögök fokozatosan jöttek fel, majd fordítani tudtak. Bár a mieink többször is egyenlíteni tudtak, végül az ellenfél egy gólos sikerével ért véget a meccs. A magyar válogatott rengeteg helyzetet alakított ki, de a görög kapus, Emmanuil Zerdevasz kiválóan védett, 24 lövésből 15-ször jó védett.

Az emberelőnyös helyzetkihasználásunkon is van még mit javítani, 15 kísérletből mindössze ötször szereztünk gólt – szemben a görögök hasonló mutatója 9/13 volt. Az első negyedet 3-2-re nyertük, aztán a második, majd a harmadik negyedben is már a görögök voltak jobbak.

A végén is akadt még lehetőség legalább döntetlenre menteni a meccset, de ekkor már egyre több volt a hiba az ellenfél kapuja előtt. A csoport másik meccsén Olaszország 21-2-re ütötte ki Dél-Adrikát, a csoportban még Egyesült Államok–Japán meccset rendeznek még.

Indirekt/Blikk