2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Rossz hír a budaiaknak: vágányfelújítás miatt szerdától nem jár két villamos

Rossz hír a budaiaknak: vágányfelújítás miatt szerdától nem jár két villamos

Felújítják a villamosvágányokat a Nagyenyed utcában, ezért szerdától augusztus 9-éig az 59-es és az 59A villamos nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között az 59-es pótlóbusszal lehet utazni Budán.

Újabb felújítás, ami tovább lassítja Budapest közlekedését! A BKK közleménye szerint a felújítás miatt egyirányúsítják a Nagyenyed utcát a Déli pályaudvar felé. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv járható az érintett szakaszon. Az Istenhegyi út felől érkezők nem érik el közvetlenül a Nagyenyed utcát: a Böszörményi útra jobbra kanyarodva, a villamosperont megkerülve visszafordulva lehet onnan jobbra behajtani a Nagyenyed utcába. A Széll Kálmán tér felől az Istenhegyi út a Kék Golyó utcán keresztül vagy az Alkotás utca-Királyhágó utca-Királyhágó tér-Orbánhegyi út útvonalon érhető el.

Az Alkotás utcában a BAH csomópont felé a Nagyenyed utcánál sávelhúzásra kell számítani – írták. A közúti forgalomkorlátozások a környéken közlekedő buszokat is érintik: a Nagyenyed utca egyirányúsítása miatt az Istenhegyi út-Kék Golyó utca csomópontot a hegyvidék felé közlekedő autóbuszok nem érintik. Ennek megközelítése a belváros felől az Alkotás utcai Nagyenyed utca megállóhelyektől (17-es és 61-es villamos, valamint 102-es autóbusz és 59-es pótlóbusz) gyalogosan, illetve a Királyhágó téren átszállva a Széll Kálmán tér felé közlekedő 102-es autóbuszra vagy 59-es pótlóbuszra lehetséges.