2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Románok estek egymásnak az angliai reptéren, tömegverekedés lett a vége - videó

Románok estek egymásnak az angliai reptéren, tömegverekedés lett a vége – videó

A Londonhoz közeli lutoni repülőtéren egy jókora román csoport tagjai estek egymásnak, és nem voltak kíméletesek. A múlt pénteken történt tömegverekedésről több videófelvétel is készült.

Önfeledt tömegverekedéssel öregbítették a románok hírnevét egy brit reptéren egy romániai csoport tagjai. A balhé a repülőgépük indulására várakozó utasok között tört ki. A videófelvételeken látható, hogy a bunyóban résztvevők egyáltalán nem kímélték egymás testi épségét. Az egyik férfit például szabályosan kiütötték. A repülőtér biztonsági szolgálatának tagjai nem álltak a helyzet magaslatán, hosszú percekig tehetetlenül asszisztáltak a csatához. Végül a rendőrséget kellett kihívni, hogy rend legyen.

A péntek reggel történt incidensről szombaton számolt be többek között az Europol rendőrszakszervezet is, amely úgy kommentálta az esetet, hogy a románok hamarabb elkezdték a „lazítást”, még mielőtt útnak indultak volna Romániába. Az incidens végeredményeként négyen sérültek meg, hárman közülük súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A rendőrség 17 románt őrizetbe vett, közülük tizenkettőt óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, ötöt pedig anélkül engedtek el, hogy bármivel is meggyanúsították volna őket – idézte a kolozsvári Főtér című portált az Index. Az nem derült ki, mi volt a tömegverekedés kiváltó oka.