2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Címlap Rekordösszegért kelt el a Halálos iramban Suprája!

Rekordösszegért kelt el a Halálos iramban Suprája!

Soha ennyi pénzt még nem fizettek Toyota Supráért, mint most, a Halálos iramban-filmekben szerepelt darabért.

Sok pénzre számítottunk, de az az összeg, amit a Halálos iramban-filmekben szerepelt Supráért fizettek a Barrett-Jackson aukcióján, az minden várakozást felülmúlt. Arra azért lehetett számítani, hogy magas lesz az licit, de a korábban rekordot felállító Supráért 185 ezret fizettek, most viszont több mint a dupláját adták ezért az autóért.

Nincs értékesebb Supra azoknál a példányoknál, amiknek valamilyen szinten közük volt a kultikus Halálos iramban-filmekhez. Ez az autó pedig a legfontosabb jelenetekben szerepelt és a kormányát maga Paul Walker vezette. Ezzel együtt pedig a leginkább használható filmes példány, miután a motorja csak ennek volt turbós 3,0 literes, épp azért, mert a dinamikus felvételeknél használták.

A Barrett-Jackson aukcióján nagyon hamar lépte át a licit az eddig rekordtartó Supráét, de viszonylag gyorsan megadták volna érte a 400 000 dollárt is. A végösszeg viszont észbontó 550 000 dollár, vagyis jelenlegi árfolyamon hajszál híján 164 millió forint. Ennyit Supráért még sosem fizettek.

Indirekt/Vezess