2021.07.28
Szabolcs
Kezdőlap Címlap Összeszedték magukat az utolsó csoportmeccsre a horvátok: Anglia mellett ők jutottak tovább

Összeszedték magukat az utolsó csoportmeccsre a horvátok: Anglia mellett ők jutottak tovább

Kedden csak két meccset játszottak. A D csoportban fejeződtek be a küzdelmek. A két négypontos csapat csatáját az angolok nyerték. A skótok viszont saját közönségük előtt véreztek el. Anglia az első, Horvátország a második helyen jutott tovább. A csehek négy pontjukkal ugyanúgy ott vannak a legjobb 16 között.

Nehéz lenne sok jót írni az angol-cseh meccsről, mert nem is nagyon volt. Az első féldiőben volt még csata, de hát a 12. percben el is dőlt minden. Raheem Sterliing fejesgólja eldöntött mindent, és onnantól gyakorlatilag nem is nagyon történt sem.

A második félidő végül unalomba fulladt, látványos fociból csak annyit kaptunk még, hogy Harry Kane próbálkozott gólszerzéssel, de ez sem sikerült. Persze az angol drukkerek véleménye most pont az, hogy ki érdekel, csoportelsőként jutottak tovább.

Ezzel szemben a skót nagyot harcoltak, de most tényleg kénytelen voltak meghajolni a nagyobb tudás előtt. Horvátország magabiztosan nyert. Ezzel nem csak továbbjutott, de a csoportja második helyén is végzett.

Vlasic góljával már a 17. percben vezettek a horvátok. A skót, saját közönségük előtt nem akarták így befejezni a tornát, és mindent megtettek az egyenlítésért. Ez a 42. percben sikerült is. McGregor 19 méteres lövéssel egyenlített.

Ez volt az az eredmény, ami mindkét csapat bukását jelentette volna. Próbált mind a két csapat egy lapáttal rátenni. Ez a horvátoknak sikerült jobban. Gyakorlatilag negyedóra kőkemény mezőnyjátéka, és igazából semmi helyzet után, a horvátok indultak bele jobban a véghajrába.

Luka Modric pedig megmutatta zsenialitását, a 62. percben jobb külsővel rúgott hatalmas gólt. A sorozatos cserék után megint a horvátok jöttek ki jobban. A 77. percben pedig eldöntötték a meccset. Modric adta a gólpasszt, Perisic fejelte be.

A skótoknak a tizenegyedik nagy tornájukon tizenegyedszer nem sikerült továbbjutniuk a csoportból. Ezen a meccsen, főleg a második félidőben már esélyük sem volt.

Indirekt/Blikk