2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Címlap Összeomlás, rettegés, halálfélelem, poklok poklát járta meg Növényi Norbert

Összeomlás, rettegés, halálfélelem, poklok poklát járta meg Növényi Norbert

Két hét alatt 15 kilót fogyott két hét alatt Növényi Norbert, aki még most is gyengének érzi magát a koronavírussal folytatott küzdelem után.

Bár az olimpiai birkózó bajnok rettenetesen rosszul érezte magát, mégis makacsul kitartott amellett, hogy nem szeretne kórházba menni, csak a legvégső esetben.

– …Nagyon rosszul voltam, folyamatosan magas lázam volt, annyira köhögtem, hogy alig kaptam levegőt, többször is azt hittem, itt a vége. Ezt senkinek nem kívánom. Attól féltem, így ér véget az életem, és a családomnak így kell engem látni. Végigfutott rajtam, hogy nem mondtam eleget a szeretteimnek, hogy mennyire fontosak nekem. A nagyfiam kinn él Angliában, nem láttam másfél éve, csak telefonon beszélünk, az is megfordult a fejemben, hogy nem láthatom többé. Bevallom, az utolsó pillanatig mondtam a családomnak, hogy nem akarok kórházba menni, nem akartam, hogy ne láthassam őket többé, ha esetleg úgy alakulna – mesélte a Blikknek Növényi Norbert. Aki a nagy terhelést még nem bírja, de már óvatosan elkezdtett mozogni: lépcsőzik, valamint néhány fekvőtámaszt is csinál már.

Növényi Norbertnek a betegség alatt a legjobban az hiányzott, hogy gyerekeit és unokáit magához ölelhesse, ám a napokban végül erre is sor kerülhetett. – Kicsit könnyebb volt, amikor már elmúlt a betegség heves része és a kertben együtt lehettem a kisfiammal, a hat﷯éves unokámat azonban csak a minap tudtam végre magamhoz ölelni – tette hozzá a legendás bajnok.