KezdőlapBelföldOrbán Viktor: „Legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, és bárhogy is...

Orbán Viktor: „Legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, és bárhogy is hívják”

A miniszterelnök győzelmi beszédében kínosan ügyelt arra, nehogy kimondja a Tisza Párt és Magyar Péter nevét.

Orbán Viktor a Bálnában tartott beszédet hajnali háromnegyed 1 körül. Az 57 százalékos részvételre a miniszterelnök azt mondta, „a demokrácia köszöni, jól van”. Üdvözölte, hogy Kelemen Hunorék az RMDSZ-szel elérték az európai parlamenti 5 százalékos küszöböt.

„Háborús helyzetben, nehéz csatákban arattunk győzelmet” – mondta, majd sorolta, mennyi települést vesztettek és nyertek meg. Egy tény, valamennyi vármegyei közgyűlésben a kormánypártok szerezték meg a legtöbb szavazatot.

Az EP-választásról azt mondta: az emberek világosan megüzenték, békét akarnak, és megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Ezt egy táviratban küldené el Brüsszelbe, ami így hangzana: migráció stop, háború stop, gender stop, Soros stop, Brüsszel stop.

A Jóistennek van humorérzéke – mondta –, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot. A magyar emberek világosan megmondták: azokat, akik Brüsszelben a hazájuk ellen fordulnak, meg fogják büntetni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Legyőztük a régi ellenzéket, az új ellenzéket, és bárhogy is hívják, mindig le fogjuk győzni – mondta a kormányfő.