KezdőlapCímlapÖngyilkos lett a Covid-osztályon dolgozó fiatal nővérke, nem bírta a nyomást

Öngyilkos lett a Covid-osztályon dolgozó fiatal nővérke, nem bírta a nyomást

A 26 éves nővérke a haldokló betegek kezét fogta az utolsó óráikban. Családjának szánt búcsúlevelében azt írta: „Ne legyetek szomorúak, most már boldog vagyok”.

Egy 26 éves walesi nővér, Trisha Roberts arra tette fel az életét, hogy a betegeken segítsen, a járvány alatt a súlyos fertőzöttek mellett volt az utolsó óráikban. Keményen dolgozott a bangori Ysbyty Gwynedd kórházban, még súlyos gerincbántalmai ellenére is. Azonban nem bírta tovább a rá nehezedő nyomást, és saját kezével vetett véget életének – írja a Mirror.

– Gyakran mesélte könnyes szemmel, hogy fogta azok kezét, akiket legyőzött a vírus. Sokszor ő volt az utolsó, akit ezek a betegek láttak – mondta Trisha nővére, Tammy Lou. – Trishát mindenki nagyon szerette, keményen dolgozott. Mindig lehetett rá számítani, ott segített, ahol csak tudott. Mindig hős marad, nemcsak a családja szemében, de a brit egészségügyében is. Hatalmas űrt hagyott a szívünkben és az életünkben.

A pandémia Trisha magánéletére is hatással volt. Kedvesével, Paul Jonesszal régóta tervezték, hogy egybekelnek, de az esküvő a járvány miatt többször meghiúsult. Február 23-án szakítottak, a nőt pedig másnap holtan találták. Trisha ágya mellett megtalálták szívszorító búcsúlevelét is, melyben azt írta: Ne legyetek szomorúak, most már boldog vagyok. Már nem kínoz sem lelki, sem fizikai fájdalom. – halálát gyógyszertúladagolás okozta.

Van segítség!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!