2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Bravúros elfogás: 300 rendőr csapott le a soproni drogdíler bandájára - VIDEÓ

Bravúros elfogás: 300 rendőr csapott le a soproni drogdíler bandájára – VIDEÓ

Két megyében, tizenegy helyszínen mintegy háromszáz rendőr vett részt az április 28-i akcióban – írta honlapján a rendőrség.

A banda legalább öt megyében árult kábítószert, a rendőrség tájékoztatása szerint tavaly száz kiló drogot is eladhattak. A mostani akcióban elfogták a szervezet vezetőjét és az összes dílert. A rendőrség tavaly májusban kapta az információt, hogy Sopron belvárosában egy postaládát használnak a drog terjesztésére. Beazonosították a postaládához tartozó lakás bérlőjét és vevőkörét, majd november 24-én elfogták a kábítószer terjesztésével foglalkozó gyanúsítottakat, ekkor jelentős mennyiségű extasytablettát foglaltak le, továbbá marihuánát és amfetamint. Ezután beazonosították a kábítószer-terjesztők beszerzési forrását. S. Csabáról kiderült: először havi, majd heti rendszerességgel több kiló kábítószerrel látta el dílereit.

A hálózat tagjai a Dunántúlon legalább öt megyében értékesítették a kábítószert, főleg marihuánát és kisebb mennyiségben amfetamint, így 2020 nyarától legalább 100 kiló kábítószert adtak el. Az már idén januárban körvonalazódott, hogy S. Csaba a kábítószert külföldi kapcsolatán keresztül szerzi be, majd szállítja Magyarországra. A bűnszervezetre  április 28-án hajnalban ütöttek rajta összehangolt akcióban a rendőrök: Sopronban nyolc, míg Zala megyében két helyen, ahol elfogták a bűnszervezet közép és felső szintjén elhelyezkedő valamennyi kábítószer-terjesztőt – írta az origo.

Még aznap elfogták bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság. Az összehangolt akcióban 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert, több nagy értékű autót, készpénzt, ékszereket és órákat foglaltak le a nyomozók. A rendőrség 9 embert bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít, a bíróság valamennyiüket letartóztatatta. VIDEÓ