2021.06.17
Laura, Alida
Kezdőlap Címlap Nem volt unalmas futam: Perez nyerte a Forma-1-es futamot Bakuban

Nem volt unalmas futam: Perez nyerte a Forma-1-es futamot Bakuban

Max Verstappen simán hozta volna a győzelmet, ám négy körrel a verseny vége előtt defektet kapott, és 310 km/órás sebességgel a falnak csapódott.

Az élről rajtoló Leclerc nem tudta sokáig feltartóztatni a mögötte haladókat, sorra előzték őt. A végső sorrendnek hitt felállás viszonylag hamar kialakult, ám előbb Stroll kapott defektet, ami miatt felbolydult az élet a safety car miatt, majd a 48. körben a toronymagasan vezető Verstappen alatt adta meg magát az ugyanolyan kemény gumi, mint ami Strollnál is felrobbant. Szerencsére a Red Bull holland pilótája megúszta sérülés nélkül, csak az elvesztett győzelmet sirathatta.

Piros zászlóval leintették a verenyt, amíg feltakarították a célegyenest, az autók addig a boxutcában várakoztak libasorban. Három körre újraindították a mezőnyt, és a rajt után azonnal meg is előzte Hamilton Perezt, azonban túl sokáig nyomta a gázt a brit az egyenes végén és nem tudta bevenni a kanyart, kisodródott a bukótérre, így pont nélkül maradt a hétszeres világbajnok.

A végső sorrend Perez, Vettel, Gasly lett. Ki fogadott volna erre a futam előtt?