2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Címlap Nem semmi: Bruce Willis HELL italokkal lepte meg legújabb forgatási helyszínét

Nem semmi: Bruce Willis HELL italokkal lepte meg legújabb forgatási helyszínét

Igaz, hogy az elmúlt egy évben a világjárvány miatt számos film premierjét elhalasztották, és sok film forgatása hosszabb-rövidebb időre leállt, a hollywoodi filmgyártás azonban nem szünetel, csak kissé átalakult. A rendezők-producerek igyekeznek olyan helyszíneket keresni, amelyek az Egyesült Államok területén belül találhatók, így nem kell távoli helyszínekre utaztatni a stábot. Az országon belül is inkább olyan városokat, régiókat választanak, melyeket különösen negatívan érintettek a koronavírus gazdasági hatásai, így is segítve a helyi vállalkozások túlélését.

Jelenleg is Georgia állam egyik kisvárosában készül egy film, a Gasoline Alley, igazi szupersztárok, Luke Wilson, Bruce Willis és Devon Sawa főszereplésével.

Tifton-ban, a 15 ezer fős, dél-georgai városban forgatják a krimi egyes jeleneteit, melyben Wilson és Willis gyilkossági nyomozókat alakítanak. A közel száz fős stábot a helyi, jelenleg más vendégeket nem fogadó éttermek és fogadók látják el, melyek tulajdonosai valódi megmentőként tekintenek a filmesekre, és igazi finom déli ízekkel kényeztetik őket.

Összességében több százezer dollárral segítette meg csak ez az egyetlen film forgatása a georgai települést, a régió gazdasági vérkeringésébe pedig 3-4 millió dollárt pumpált a közelmúltban Hollywood, hiszen az elmúlt hetekben Tipton mellett más déli kisvárosok is helyszínt biztosítottak több filmes produkciónak.

Gondolnánk, hogy egy ennyire amerikai történetnek is van magyar vonatkozása? A helyi vendéglősök szerint sem Wilson, sem Willis nem válogatós, nem álltak elő különleges igényekkel az ételeket illetően. Bruce Willis azonban arra nem gondolt, hogy a tiftoni éttermek italpultjaiban hiába keresi kedvenc italát, az egyébként sem a városban, sem annak környékén nem kapható ördögfejes, magyar energiaitalt. Willis amolyan “diehardos” vagánysággal megoldotta a problémát, és saját dublőrét küldte haza a magángépen idahoi otthonába, hogy saját HELL készletéből vigyen utánpótlást.

Ki tudja, lehet, hogy egyszer ebből a történetből is filmet forgatnak?