KezdőlapBelföldNem árt, ha a szülők odafigyelnek! Csak április 18-19-én lehet jelentkezni az...

Nem árt, ha a szülők odafigyelnek! Csak április 18-19-én lehet jelentkezni az általános iskolákba, míg április 20-tól május 20-ig tart az óvodai beiratkozás

Adott településen a beiratkozás módjáról és pontos idejéről az óvoda, illetve az önkormányzat ad tájékoztatást.

Április 18-19-én lehet jelentkezni az általános iskolákba, és az óvodai beiratkozás április 20-án kezdődik – közölte az Oktatási Hivatal (OH). Közleményükben azt írták, hogy április 20-tól május 20-ig tart az óvodai beiratkozás, az óvodakezdés halasztása pedig április 15-ig kérelmezhető.

Hangsúlyozták: minden gyermeknek, aki augusztus 31-ig betölti a 3. évét, szeptembertől legalább napi négy órában óvodai nevelésben kell részesülnie annak érdekében, hogy időben elkezdődhessen a közösségbe szoktatása és felkészítése a majdani iskolakezdésre. A felvételt a szülőnek, gondviselőnek kell kérelmeznie. Az Oktatási Hivatal (OH) levélben hívta fel az érintett szülők, gondviselők figyelmét a határidőkre, tudnivalókra.

A kötelező felvételt biztosító köznevelési intézmények listája és a körzethatárok elérhetők az OH honlapján. Adott településen a beiratkozás módjáról és pontos idejéről az óvoda, illetve az önkormányzat ad tájékoztatást – ismertette a hivatal.