2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Nagyon rosszul van Vajna Timi

Nagyon rosszul van Vajna Timi

Andy Vajna özvegyét tavaly szeptemberben kis híján rohammentő vitte el, amikor kitört rajta a koronavírus-fertőzés. Timi két hétig nagyon beteg volt, durván lefogyott, de még később is fájdalmas tünetekkel küzdött, és a kialakult szövődmények miatt sokáig kezelésekre járt a tüdőgyógyászatra.

– Mivel nagyon fáj még a tüdőm, valamint az egész mellkasom nyilall felül, a pulmonológiára kell mennem a visszamaradt szövődmények miatt, mert gyógykezelésre szorulok – mondta tavaly ősszel. Majd három és fél hónappal a betegség után is arról mesélt, hogy nagyon aláásta az egészségét a koronavírus. – Miért van az, hogy három és fél hónappal a koronavírus után sem tudok futni, és fáj a tüdőm és a mellkasom? Eddig kétszer voltam futni, de közben és utána, valamint másnap reggelre olyan érzésem lett, mintha újra beteg lennék, és fáj. Akinek gyengébb az immunrendszere, annál ez a vírus rendesen roncsolja a tüdő- és szívszöveteket – vélekedett Timi.

Ám azóta sem jött helyre az egészsége. Instagram-oldalán mesélte el, hogy a napokban CT-n járt, ahol kiderült, hogy tele van a tüdeje hegekkel. Emiatt van az, hogy hamar kifullad futáskor, vagy bármilyen, nagyobb erőfeszítést igénylő sporttól. Mindenesetre Timi most bizakodik, mert talált két olyan gyógyszert, amelyek szedésével legalább azt elérte, hogy reggelente nem mellkasi fájdalmakra ébred. Timi reménykedik abban hogy a két pirula segítségével hamarosan eljuthat odáig, hogy fokozatosan tudja erősíteni az állóképességét.

A napokban Timi Amerikában kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. És először nagyon megijedt.

Az egész bal karom annyira fájt, mintha eltörték volna a csontomat. Plusz hőemelkedés, fejfájás, torokfájás, hasmenés, szédülés. Az első este erősen szorított a szívem, így elmentem EKG-ra, mert megijesztettek azzal, hogy infarktust kaphatnak az oltástól azok, akik már átestek a koronavíruson – mesélte Timi. De szerencsére a vizsgákat során kiderült, hogy semmi baja nem volt Timi szívének, csak az oltás mellékhatásai viselték meg.