2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Nagy változás jön az Instagramon

Nagy változás jön az Instagramon

A Meta bejelentette, hogy új funkciót vezetnek be az Instagramon, amivel a tizenéveseket próbálják megóvni a késő esti telefonozástól.

Az új funkció a “nighttime nudges” nevet kapta. Ez lényegében egy figyelmeztető üzenet lesz, ami késő este jelenik majd meg a fiatalkorú felhasználóknál, abban az esetben, ha 10 percnél tovább üzengetnek vagy pörgetik a Reels-videókat. “Ideje szünetet tartani. Későre jár. Fontolja meg az Instagram bezárását éjszakára” – áll a figyelmeztetésben.

A Meta közleménye szerint azért vezetik be ezt az új funkciót, mert az alvás fontos, különösen a fiatalok számára – írja a New York Post. A lépésre azután került sor, hogy Zuckerberg vállalata bejelentette, hogy korlátozni fogja tizenéveseknek az Instagramon és a Facebookon megjelenített tartalmakat.

Ez azt jelenti, hogy a 18 év alatti felhasználók nem mindent láthatnak majd, például nem tudnak majd rákeresni bizonyos témákra, a tiltott szereket vagy meztelenséget tartalmazó bejegyzésekre, vagy az esetleg önkárosítással vagy étkezési zavarokkal kapcsolatos posztokra.