KezdőlapCímlapMutatjuk, hogy milyen ételeket kapnak az olimpikonok a Michelin-csillagos séfektől

Mutatjuk, hogy milyen ételeket kapnak az olimpikonok a Michelin-csillagos séfektől

A sportolók számára naponta 1 200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak a 40 ezres menüből.

Négy Michelin-csillagos séf készíti a 2024-es párizsi oIimpia versenyzőinek ételeit az olimpiai faluban- írja az Inside the Games. A párizsi olimpiára egy 3 500 férőhelyes éttermet építettek, ahol a sportolók számára naponta 1 200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak a 40 ezres menüből. A menüt sztárszakácsok és sporttáplálkozási szakértők közösen dolgozták ki, amely 30 százalékban növényi alapú fogásokat is tartalmaz.

Kiemelkedő kínálatatok közzé tartoznak például a növényi alapú ételek, ugyanis a menü 30 százaléka növényi alapú. Az alapanyagok 80 százaléka francia, a húsok pedig 100 százalékban hazaiak. Továbbá a sajt kínálatukban olyan magas minőségű sajtok szerepelnek, mint a comte és a brie de meaux. Naponta 800 bagettet sütnek, és a sütemények széles választékát kínálják.

A sportolók körében népszerűek a csirkeételek, lazac, csirkemellfilé és csirkenyárs, így ezekből is töménytelen mennyiségben lehet kapni. De ezek mellett helyet kaptak a croissant, buggyantott tojás, articsókakrém és szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék. A dél-koreaiak kimcsit kértek, a strandröplabda- és taekwondo-csapatok hideg húst, szendvicseket és salátákat kedvelik, míg az evezősök meleg ételeket preferálnak, így ezek is kaphatóak.

Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy az ázsiai tollaslabdázók nem kedvelik a kenyeret, ezért a menüt az ő igényeikhez is igazították. A szervezők minden különleges kérést figyelembe vesznek, hogy a sportolók a legjobb formájukat hozhassák.

Indirekt/Pénzcentrum