2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Megvan az új világrekord hotdogevésben – videó

Megvan az új világrekord hotdogevésben – videó

A tavalyi rekordnál eggyel több hotdogot falt fel Joey Chestnut vasárnap a New York-i Coney Island vidámparkban és ezzel megdöntötte saját tavalyi világrekordját.

A 37 éves kaliforniai férfi 10 perc alatt több mint 22 ezer kalóriát gyömöszölt magába a hotdogevő versenyen, amelyet minden évben megrendeznek a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából. Chestnut, becenevén Állkapocs, 14. alkalommal nyerte meg az evőversenyt. Már az első percben 12 hotdogkiflibe helyezett főtt virslit falt fel és végül 76 darabnál állt meg, így messze megelőzte 16 versenytársát. A második helyezett Geoffrey Esper mindössze 50 hotdogot tudott magába erőltetni, a harmadik helyezett Nick Wehry pedig csak 44-et.

A nők körében Michelle Lesco 37 éves tanárnő győzött, aki 30 hotdogot bírt felfalni, egy 31-iknek csak a háromnegyedét. Az idei győztes ezzel messze elmaradt a női rekordtól, amelyet Miki Sudo tavaly állított fel 48,5 hotdoggal.

A győzteseket 10 ezer dollár pénzjutalommal és egy sárga mustárövvel jutalmazták. A versenyevést, amely egy 1972-es marketingakcióra nyúlik vissza, az 1916-ban alapított Nathan’s Fames gyorsétterem rendezi.

Indirekt/Firstclass