2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Címlap Megvan az Exatlon férfi győztese

Megvan az Exatlon férfi győztese

Véget ért az Exatlon Hungary harmadik évada, a versenyt és a 15 millió forintos fődíjat Herczeg-Kis Bálint nyerte a férfiak közül.

Wald Ákos és Herczeg-Kis Bálint. Forrás: TV2

Szente Gréti győzelme után a férfiaknál is meglett a nyertes az Exatlonban, a fináléban végül Herczeg-Kis Bálint bizonyult a jobbnak, ő vihette haza a 15 milliós fődíjat. A végjátékra Herczeg-Kis Bálint és Wald Ákos maradtak versenyben, akik a Kihívók csapatában össze is barátkoztak. A papírforma szerint is Bálintnak kellett nyernie, hisz az utolsó adásig 262 feladatot teljesített, 168 győzelme volt, vagyis a teljesítménye 64%-os volt – miközben Ákos 129 futamból 73-at nyert, amivel 57%-on állt.

Az utolsó adásban az első akadálypályát és ügyességi feladatot Bálint választotta: zsinórban meg is nyert egymás után öt futamot, amivel simán, 5-0-ra megnyerte az első szettet. Ákos közben egyre idegesebb lett, következett viszont az általa választott, vizes pálya, a bánya. Ennek ellenére – az ügyességi feladatnak köszönhetően – Bálint itt is pontot szerzett egyből az első körben, Ákos csak a második körben tudott egyenlíteni.

A versenyzők később is fej fej mellett haladtak: Ákos rendre gyorsabb volt a pályán, az ügyességi feladat viszont Bálintnak ment jobban – bár az egyik futamnál Palik Lászlónak így is a célfotóra kellett hagyatkoznia. Végül a szettet Bálint nyerte 5-3-ra, amivel a szetteket nézve 2-0-ra nyert: a Végítélet mindent eldöntő pályájára már nem volt szükség a játékban.

Indirekt/Origo