2020.04.05
Vince
Kezdőlap Címlap Meglepő döntés: Olimpia helyett operát közvetít Vitray Tamás

Meglepő döntés: Olimpia helyett operát közvetít Vitray Tamás

Műfajt vált a tévés legenda. A Szegedi Szabadtéri Játékokon ismét színpadra áll, méghozzá egy operában. De nem tudhatjuk meg hogyan énekel, ugyanis egy kommentátor szerepét osztották rá.

Saját bevallása szerint 2018 augusztus 5-én fejezte be a tévés pályafutását. Számtalan sikerműsor fűződik a nevéhez, a Színművészeti Egyetemen sok ma ismert televíziós tőle tanulta a szakmát. Talán a legjobban a sportközvetítéseken érezhette magát. 1960-ban egy műkorcsolya gála hozta meg neki a sikert, abban az évben tudósított először olimpiáról. A karrier végét egy Honvéd-Fradi meccs jelentette, ahol egy szurkoló durván beszólt az ismert televíziósnak. Utólag úgy nyilatkozott, hogy ott és akkor elege lett és eldöntötte, hogy befejezi pályafutását.

Fotók: Facebook

De idén nyáron, 87 évesen, új műfajban próbálja ki magát, egy operaelőadásban vállal szerepet. Az Agrippina című barokk opera a laza erkölcsű Rómában játszódik és ebbe alakítja majd Vitray Tamás a kommentátor szerepét – írja a Szinhaz.org. A darabot idén nyáron, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Talán a legemlékezetesebb Vitray közvetítés, 1988-ból Egerszegi Krisztina olimpiai aranyérmet érő úszásáról: