2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Mégis megtartják Török Ádám emlékkoncertjét

Mégis megtartják Török Ádám emlékkoncertjét

A tervezett szülinapi fellépés emlékkoncertté avanzsálódott. Méltó módon emlékeznek meg zenésztársai Török Ádámról.

Néhány héttel ezelőtt még jó érzésekkel készült a hazai blues-rock legjava egy nagyszabású májusi fellépésre. Török Ádám „Mini” 75. születésnapja alkalmából adtak volna parádés életműkoncertet a zene szerelmeseinek. Azonban a terveket felrúgta a váratlan, tragikus hír: a Máté Péter-díjas fuvolista 2023. április 18-án elhunyt.

A lesújtó hír után sokáig kérdés volt, hogy mi legyen a sorsa a tervezett koncertnek, melyre a legtöbb jegyet eladták, s a zenészek hónapok óta készültek. Nemrég azonban kiderült: a jubileumi este nem marad el, de kissé átalakulva, zenés tisztelgés lesz Török Ádám emlékére.

A szervező Krokodil Rock Kft. az MTI-vel megosztotta a június 8-i, Erkel Színházban tartandó koncert fellépőinek listáját is. Az emlékkoncerten a Mini együttes történetének számos felállásából színpadra lép többek között Balogh Szivacs Jenő (dob), Kézdy Luca (hegedű), Németh Alajos (basszusgitár), Németh Károly (billentyűs hangszerek), Papp Gyula (billentyűs hangszerek), Tátrai Tibor (gitár) és Závodi János (gitár). Mellettük ott lesz Bódy Magdi (ének), Deák Bill Gyula (ének), Makovics Dénes (szaxofon), Pataki László (billentyűs hangszerek), St. Martin (szaxofon), Takács Tamás (ének) és Turai Tamás (ének) is.

Bors megkeresésére a zenész özvegye megerősítette megtartják a koncertet, nem mondják le azt. „Nagyon akarják a zenészek, úgyhogy Danival megbeszéltük, hogy meghagyjuk. Pótolni úgysem tudják, de talán Ádika örülne neki” – mondta Bajnok Dorottya.