2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Bűnügy Meghalt a valaha volt egyik legkegyetlenebb olasz maffiafőnök

Meghalt a valaha volt egyik legkegyetlenebb olasz maffiafőnök

Matteo Messina Denarót 30 év bujkálás után fogták el idén év elején, aki rengeteg embert tett el láb alól, és kegyetlen módon.

Elmondása szerint egy egész temetőt meg tudott volna tölteni azokkal, akikkel végzett. A 61 éves Matteo Messina Denaro a letartóztatásakor rákkal küzdött, és nem voltak jók az esélyei a túlélésére.

Mivel az állapota sokat romlott a januári letartóztatása óta, kórházba szállították, így elhagyhatta a közép-olaszországi szigorúan őrzött börtönt. Az ANSA azt írja, a maffiafőnök nem kért agresszív orvosi kezelést, majd kómába esett.

Miután visszafordíthatatlan kómába esett, az orvosok leállították szervezete táplálását. Ezek után csak rövid idő kérdése volt, mikor hal meg a rettegett bűnöző, aki a pályafutása alatt két maffiaellenes ügyésszel is végzett, még a 90-es évek elején.

Reuters azt írja, a férfi apját követte a maffiába, és 15 évesen már fegyvert viselt. Az első gyilkosságát 18 évesen hajtotta végre, amit számtalan hasonló bűncselekmény követett, és gyakorlatilag soha nem hagyta el Olaszországot, 30 éven át képes volt Szicília környékén bujkálni.

Semmilyen információt nem adott a rendőrségnek a januári elfogását követően, így sok mindent visz magával a sírba.