2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Már a hétvégén megünnepelte a mai születésnapját Kóbor János

Már a hétvégén megünnepelte a mai születésnapját Kóbor János

Hétfőn lett 78. éves Kóbor János. Az Omega frontembere elárulta, nem szereti ünnepeltetni magát, de jólesik neki, hogy a szülinapi partin a szeretteivel és a barátaival minden évben összejöhet, ami ezen a hétvégén sem maradt el.

– Ez már hagyomány, bár az idén a múlt év szomorú történései, Benkő Laci és Mihály Tomi halála beárnyékolják ezt. Azonban előre kell néznünk és hálát adni az égieknek, azért, amink van – mondta a Blikknek a legendás zenész. Kóbort felesége, Zsóka és lányuk, Léna otthon köszöntötte a hétvégén, majd a barátokkal kedvenc éttermükben ünnepeltek tovább.

– Nem várom el a meglepetéseket és az ajándékokat, de persze a lányok mindig készülnek, aminek örülök, de a legnagyobb ajándék az együtt töltött idő, amiben volt is részünk az elmúlt egy évben. Ennyi jó hozadéka volt legalább a koronavírusnak – mondta az énekes. – Megtanultam, ha a magánélet döcög, az kihat mindenre. Szeretek a családommal lenni, az egy éve tartó összezártság pedig direkt jót tett a mi kis hármasunknak. Mindenre volt időnk, nem kellett rohanni sehová és nem jelentéktelen dolgokkal foglalkoztunk, hanem egymással. Én például most jöttem rá, hogy Lénácskát mennyire érdekli a filmezés, és ezért megtanítottam videót vágni. Jó szeme van hozzá, most épp filmrendező szeretne majd lenni, mi pedig támogatjuk ebben Zsókával.

Másfél éve nem állt színpadon a kultikus zenekar, Kóbor János szerint természetes, hogy bizonytalanná tette a folytatást egy ekkora kihagyás és a tagok elvesztése.

– Jövőre lesz hatvanéves a zenekar, akkor biztos tartunk egy visszaemlékező nagy bulit – esetleg ötödször a stadionban –, és még feladatomnak érzem, mint utolsó még aktív alapító tag, hogy összegyűjtsem az ereklyéket, amelyek egy méltó emlékházba kerülnének. Emellett arra gondoltam, hogy a Bohém rapszódia című filmhez hasonlóan a mi zenekarunkról és a rock 60 éves történetéről is készülhetne egy nagyjátékfilm, szép emléket állítva ennek az egész korszaknak – árulta el Kóbor.