KezdőlapBelföldLőszer robbant a váci toronyház konyhájában

Lőszer robbant a váci toronyház konyhájában

A fiú sokkos állapotban, vérző lábbal, egy szál alsógatyában nyitott ajtót a robbanás után a dörömbölő szomszédoknak, amit azzal a lendülettel be is csapott.

VBAsárnap délután is tűzszerészek és rendőrök helyszíneltek a Vám utcai toronyházban

A Vám utcai toronyház lakói két nappal a váci gázrobbanás után is csak találgatják, vajon mi okozhatta a szombat esti detonációt? Ami biztos: még vasárnap délután is tűzszerészek és ideges rendőrök helyszíneltek a harmadik emeleti lakásban, melynek két lakóját könnyű sérüléssekkel kórházba szállítottak.

Vivien és barátja, Tibor azt hitte, az ő konyhája robbant fel, de kiderült, a felső szomszédban volt a detonáció

– A barátommal és a szüleinkkel épp a születésnapi bulimat tartottuk, amikor a konyhából hatalmas robbanást hallottunk. Azt hittem, a kredenc szakadt le, vagy a plafon – emlékezett a történtekre Orosz Vivien és barátja, Tibor. – Szerencsére kiderült, hogy a felső szomszédunk konyhájában történt a robbanás, a gázcső is megsérült. A rendőrség kiürítette a toronyházat. Miután kiderült, hogy a ház statikailag ép, de hajnalra már vissza is mehettünk. Az biztos, a robbanás a születésnapi bulimat örökre emlékezetessé tette. Szerencsére az apukám szobafestő, így a konyhánkban és a nappalinkban keletkezett repedéseket ki tudja javítani.

Vida Ottília közös képviselő tájékoztatása szerint pár napon belül helyreáll a rend, újra megindul a gázszolgáltatás

A fiatalok úgy tudják, a fölöttük lakó srácok lőszert találtak, az robbant fel, és akkor sérült meg a gázvezeték is. Ezzel szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta: szakértők vizsgálják a robbanás okát és körülményeit, szándékosság gyanúja egyelőre nem merült fel.