2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Címlap Lionel Messi sírva búcsúzott el a Barcelonától – videó

Lionel Messi sírva búcsúzott el a Barcelonától – videó

Vasárnap véget ért egy korszak Katalóniában, ma délben sajtótájékoztatón búcsúzott el az FC Barcelona labdarúgócsapatától Lionel Messi, aki 21 év után távozik a katalán klubtól.

Szomorú eseményre hívták az újságírókat az FC Barcelonához, Messi búcsúzott az egyesülettől, amitől oly sokat kapott és adott is. Az argentin klasszis már beszéde előtt elsírta magát a színpadon, de a közönség soraiban helyet foglaló családja és csapattársai is könnyes szemekkel várták Messi szavait.

– Nehezen tudok most megszólalni, nem tudom mit is mondhatnék. Imádom ezt a klubot és a várost is, mindennél jobban maradni akartam, de sajnos erre nincs lehetőségem. 13 éves korom óta élek itt, Barcelona az otthonom, most mégis búcsúznom kell. Szavakkal nem lehet kifejezni azt a hálát, amit a Barcával kapcsolatban érzek, hihetetlen dolgokat vittünk véghez és éltünk meg közösen. Mindig büszkén viseltem a csapat mezét és a tőlem telhető maximumra törekedtem minden egyes mérkőzésen, amelyen pályára léptem. Azt nagyon sajnálom, hogy az elmúlt másfél évben zárt kapuk mögött kellett játszanunk, rendkívül hiányoztak a szurkolók, akiktől szintén óriási szeretet kaptam az évek során. Remélem, egy nap újra a Barcelona-család tagja lehetek majd, bármikor örömmel térek majd haza – mondta Messi.

Messi megjegyezte, érdekes az élet, hiszen tavaly nyáron az akkor a Barcánál uralkodó viszonyok miatt távozni akart, akkor nem engedték, most viszont hiába tett meg mindent, hogy maradhasson, nincs rá lehetősége. Jövőjével kapcsolatban elárulta, rengeteg klub megkereste, amióta kiderült, hogy távozik, a PSG is közöttük van, konkrétum azonban egyelőre még nincs a karrierje folytatását illetően.

– Érzek még magamban annyit, hogy a világ legjobbjai között szerepeljek. Elkerültek a súlyos sérülések, az erőnlétemmel nincs gond. Sok klub érdeklődik, semmi sem dőlt még el – mondta az argentin. Hozzátette, a francia Paris Saint-Germain játékosaival közös ibizai fotó nem annak szólt, hogy ő a PSG-be vágyódik, csak baráti találkozó zajlott le, amelyet a horvát focista, Ivan Rakitic örökített meg. A beszéd végén a hatszoros aranylabdás futballista ismét elérzékenyült, a sajtóteremben helyet foglalók pedig percekig felállva tapsolták.

Indirekt/Index