2020.09.20
Friderika
Kezdőlap Címlap Lasszóval kergették a város utcáin kóborló tigriseket - VIDEÓ

Lasszóval kergették a város utcáin kóborló tigriseket – VIDEÓ

Amíg a gyönyörű vadállatokat kergették a mexikói településen, addig a turisták a telefonjaikkal vették fel a nem mindennapi látványosságot.

Aki látta ezt Mexikó egyik településén, az egy darabig biztos nem felejti el. Ugyanis a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban az utcán sétálgatott két bengáli tigris. Később a védett vadállatokat – egy tízhónapos hímet és egy majd hároméves nőstényt – lefoglalták a gazdájuktól, aki a saját házában tartotta a “kedvenceit”. A tulajdonost is meglepte, hogy az utcára tévedt nagymacskákat egyrészt lasszóval próbálták meg befogni, másrészt, hogy a város lakói és a növekvő számú turisták a segítségnyújtás helyett telefonjaikon örökítették meg a nem mindennapi jeleneteket.

A két nagyvad tulajdonosa egyébként a nála lévő papírok alapján törvényesen tartotta a házában a tigriseket, igaz, a kiérkező rendőröknek azt már nem tudta hitelt érdemlően bebizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna. Tény, mindkét állat jó egészségnek örvend, és a kergetőzés alkalmával senkit sem támadott meg. A hatóság szerint a tigrisek rövidesen visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, de csak akkor, ha azokat biztonságosan tudja tartani, és nem jelentenek veszélyt az emberekre. VIDEÓ