2023.12.08
Mária
Kezdőlap Bűnügy Lagzi Lajcsi üzent a rácsok mögül: „Szigorúak, de igazságosak velem a börtönőrök”

Lagzi Lajcsi üzent a rácsok mögül: „Szigorúak, de igazságosak velem a börtönőrök”

Két héttel ezelőtti bevonulása óta először találkozott ügyvédje személyesen is Galambos Lajossal.

A jelenleg Baracskán ülő mulatós zenész több halasztási kérelmét is elutasította a bíróság, így végül be kellett vonulnia a börtönbe, hogy megkezdje 3 év 6 hónapos büntetését, amit víz-, gáz és áramlopás miatt szabtak ki rá. Ügyvédje bevonulása óta csak telefonon tudott vele beszélni, hiszen néhány napra a Büntetés Végrehajtás központi kórházába is átszállították Berettyóújfalura, hogy alaposan kivizsgálják.

– Már a rabok mindennapi életét éli Baracskán. Hajnali fél ötkor van ébresztője és este nyolc órakor takarodó. Mivel egészségi állapota nem engedi, munkára még nem osztották be, pedig úgy biztosan gyorsabban telnének a napok – mondta a Blikknek dr. Csontos Zsolt nem sokkal azután, hogy kilépett a baracskai börtön kapuján. – Sokat beszélgettünk a benti állapotokról. Elmesélte, hogy a BV munkatársai szigorúak vele is, mint mindenki mással, de emellett korrektek és igazságosak. Kérdeztem tőle, hogy érte-e bent bármi atrocitás vagy sérelem, ami miatt nekem, mint az ügyvédjének fel kell lépnem, de határozottan azt mondta, hogy semmi ilyesmit nem tapasztalt.

Azt is megtudtuk az ügyvédtől, hogy vele bármennyit beszélhet a hivatalos BV-telefonján a mulatós sztár, a kapcsolattartóként megjelölt családtagokkal azonban csak korlátozottan tarthatja a kapcsolatot. Heti 50 percet beszélhet, az pedig igencsak kevés, ha az embernek testvére és gyerekei vannak. Hamar lepörög az az ötven perc és akkor nem marad más hátra, mint a levelezés.

Havonta mindössze kétszer vásárolhat magának Lajcsi a börtön kisboltjában, a BV-számlájára feltöltött pénzt költheti el. Eddig egyszer volt a boltban, de alig vett magának valamit, hiszen semmi étvágya, a szinte érintetlenül küldi vissza az ételt is, amit naponta háromszor kap.