KezdőlapCímlapKulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

A Nemzeti Színház közleménye szerint Kulka Jánost a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg a nemzet színészei.

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének – közölte honlapján a Nemzeti Színház. A színház közleménye szerint Kulka Jánost a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg a nemzet színészei.

„Őszintén meglepett és nagyon jól esett a kollégáim döntése. Köszönöm mindenkinek!” – mondta az MTI-nek a művész, aki Budapesten született 1958. november 11-én, 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ezután a pécsi Nemzeti Színházban, 1985-től a kaposvári Csiky Gergely Színházban, majd 1993-tól a budapesti Radnóti Miklós Színházban játszott. 2003-tól tíz évig az új Nemzeti Színház, 2013 és 2018 között a budapesti Katona József Színház tagja.

A Nemzet Színésze címet a választást követően újra tizenketten viselik: Kulka János mellett Király Levente, Bodrogi Gyula, Molnár Piroska, Cserhalmi György, Szacsvay László, Almási Éva, Jordán Tamás, Lehoczky Zsuzsa, Udvaros Dorottya, Pogány Judit és Csikos Sándor.