KezdőlapCímlapKoronavírus: tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Koronavírus: tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

Egyelőre nem nyugodhatnak meg Kínában, ugyanis újabb áldozatokat követelt a koronavírus.

259-re nőt a koronavírus halálos áldozatainak száma és 12 ezerre a fertőzötteké- közölte a CCTV kínai állami televízió a Nemzeti Egészségügyi Bizottság adataira hivatkozva szombaton reggel. 

Fotó: Facebook

A Ripost beszámolója szerint az újabb 46 halálesetből 45-öt a járvány központjának számító Hupej tartmányból jelentették, egy további halálesetet pedig Csungking városból. Az elmúlt nap folyamán Hupejben tovább terjedt a vírus, további 1347 fertőzöttet regisztráltak, számuk így péntek estig 7153-ra nőtt a tartományban. A tartományi székhelyen Vuhanban eddig összesen 192 ember halt meg a vírustól.

A tartomány gyakorlatilag karantén alatt áll, területén közlekedési zárlatot rendeltek el, ennek ellenére utazók kis csoportjai nem tesznek eleget a hatósági korlátozásoknak.

A Peking közvetlen szomszédságában lévő 15 millió lakosú Tiencsin tartományi jogú városban a nap folyamán meghatározatlan időre elrendelték az iskolák és a nem alapvető tevékenységet végző vállalatok bezárását a vírus terjedésének megfékezésére. A kínai fővárosban eddig 32 fertőzöttet regisztráltak – írja az MTI.