2020.06.07
Róbert
Kezdőlap Belföld Koronavírus miatt került karanténba egy teljes lépcsőháznyi ember Baján

Koronavírus miatt került karanténba egy teljes lépcsőháznyi ember Baján

Egy 60 éves lakó kapta el a koronavírust, ezért elővigyázatosságból az egész lépcsőházat zár alá helyezték.

Az ügyről maga a polgármester számolt be Baja hivatalos járvánnyal kapcsolatos oldalán: „Ezúton tájékoztatom Baja város lakosságát, hogy Baja Város Önkormányzat tudomására jutott, miszerint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya járványügyi érdekből a mai napon járványügyi megfigyelést rendelt el a Baja, Csónak u. 12. szám alatti lépcsőházhoz tartozó tizenöt lakásban.” – írta közleményében Nyirati Klára.

Tájékoztatás.

Közzétette: Nyirati Klára – 2020. április 3., péntek

Időközben a Népszava úgy értesült, hogy egy 60 éves hölgy tesztje lett pozitív, aki jelenleg otthonában tartózkodik, kórházi kezelésre nem szorul. A nő vélhetően attól a lépcsőházban lakó férfitól kapta el a fertőzést, akiről a baja.hu internetes portál azt írja, hogy amerikai útja után vonult önkéntes karanténba:

“Megkezdte ma (április 6-án, hétfőn) a hatodik heti, otthoni, önkéntes karanténját egy bajai férfi, aki azt megelőzően az USA-ban járt. A budapesti reptérről egyből bajai lakásába utazott, azóta folyamatosan ott tartózkodik. A rendőrőrökkel együttműködő, így naponta többször is ellenőrzik, hogy betartja-e a lakhely elhagyási tilalmat. Az egészségügyi hatóság a 4 emeletes lakótelepi tömbben valamennyi lakás ajtajára kihelyezte április 3-án, pénteken a lakókra vonatkozó korlátozó intézkedésekről szóló tájékoztatót.”

A polgármester közölte az önkormányzat intézkedett a lépcsőház fertőtlenítéséről, illetve igény esetén a járványügyi megfigyelés ideje alatt gondoskodik az ott lakók ellátásáról (segítséget nyújt pl. étkezés, bevásárlás, gyógyszerkiváltás esetén).