2020.05.29
Magdolna
Kezdőlap Címlap Koronavírus: kórházba került a brit miniszterelnök

Koronavírus: kórházba került a brit miniszterelnök

Boris Johnsonnak tíz napja pozitív lett a koronavírus-tesztje, tünetei továbbra is fennállnak, ezért kórházba szállították. 

A hírről a BBC számolt be. Korábban az Indirekt is megírta, hogy az Egyesült Királyság miniszterelnökének koronavírus-tesztje pozitív lett. Akkor tünetei enyhék voltak és, önkéntes karanténba vonult a Downing Street-i miniszterelnöki rezidencián. Miniszterelnöki feladatait azóta is ellátta és a jövőben is el fogja. Egy szóvivő szerint továbbra is a koronavírus tüneteit produkálja, a mostani, orvosa által ajánlott lépésre pedig elővigyázatossági lépésként hivatkoznak. Boris Johnson megköszönte az Országos Egészségügyi Szolgálat munkáját.

Boris Johnson, Fotó: Twitter

Magyar idő szerint este 9 órakor pedig II. Erzsébet birt királynő rendkívüli televíziós beszédet tartott, melyet a BBC nem élőben közvetített, ugyanis a beszédet előre felvették – a járványra való tekintettel egyetlen védőruhás operatőr tartózkodott egy helyiségben a királynővel, az összes technikai felszerelés egy másikban volt.

II. Erzsébet köszönetet mondott a brit egészségügyi szolgálat, az NHS dolgozóinak, azoknak, akik a nemzet érdekében végzik munkájukat otthonukon kívül, és azoknak is, akik otthon maradtak, hogy segítsék az elesetteket.

II. Erzsébet brit királynő, Fotó: Twitter

“Együtt küzdünk ezzel a betegséggel, és szeretnék mindenkit megerősíteni abban, hogy ha együtt, egymásért vagyunk és elszántak vagyunk, túljutunk ezen az egészen. Remélem, hogy később mindenki büszke lehet arra, hogy hogyan nézett szembe a mostani kihívásokkal. A bennünk élő büszkeség nem a múltunk egy része, hanem a jelenünket és a jövőnket határozza meg. Azok a pillanatok, amikor az Egyesült Királyság együtt tapsolta meg az egészségügyi és minden más fontos területen dolgozó lakosát, a nemzeti szellemünk kifejezéseként maradnak meg, a pillanatok szimbólumai pedig a gyerekek által rajzolt szivárványok lesznek.” – fogalmazott a brit királynő.

Ezután emlékeztetett az 1940-es bombázásokra és evakuálásra, amikor a gyerekeket Londonon kívülre menekítették és amikor testvérével, Margit hercegnővel együtt először szóltak a néphez.

Azt üzente a briteknek: ha egyesült erővel és elszántsággal sikerrel vesszük fel a harcot a vírussal szemben, és ez a siker mindannyiunké lesz.

Her Majesty The Queen's broadcast to the UK and the Commonwealth

"We should take comfort that while we may have more still to endure, better days will return: we will be with our friends again; we will be with our families again; we will meet again."Her Majesty The Queen addresses the UK and the Commonwealth in a special broadcast recorded at Windsor Castle.

Közzétette: The Royal Family – 2020. április 5., vasárnap

Indirekt / 24.hu