KezdőlapCímlapKitört a zenészháború: 160 ezres segélyen veszekszenek az előadók - Frissítve

Kitört a zenészháború: 160 ezres segélyen veszekszenek az előadók – Frissítve

Két táborra szakadt a magyar zenésztársadalom. A fellépések nélkül maradt előadók gyorssegélye miatt robbant ki a háború.

Képek: Facebook

Az előadói jogvédő iroda és az Artisjus pályázatán bárki indulhatott, és összesen 400 zenész, előadó kapott egységesen 160 ezer forintot. Ahogy itt az INDIREKT-en is beszámoltunk róla, Majka keményen nekiment azoknak a zenésztársainak, akik szerinte csak a könnyű pénzszerzési lehetőség miatt pályáztak: „Remélem mindenki elszámol majd a lelkiismeretével, aki beadta a pályázatát az Artisjushoz. Szánalmas, hogy azok elől veszik el a pénzt, akik igazán rászorulnak.” – summázta a véleményét. Ezzel viszont kiszabadult a szellem a palackból és többen nekiestek a rappernek. Igaz Majka nem említett neveket, de mostanra már rengetegen reagált a listán szereplők közül:

Takáts Tamás, akinek neve szerepel a támogatottak listáján, felháborodott a rapper szavain: Majka csak ne turkáljon senki pénztárcájába! Főleg úgy, hogy gyanítom, ő a sokszorosát keresi annak, amit mi, „képmutató” zenészek. Vagy talán az a baja, hogy lecsúszott a támogatásról?”

Pély Barna a Facebook oldalán reagált a vádakra: „Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az „Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület” alapítványi pályázatának elnyerése miatt, aminek elkülönített alapját a dalszerzők, és az egyesületi tagok befolyt jogdíjaiból tettek félre… Úgy döntöttem, hogy a megítélt nettó 136 000 Ft-ot felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak.” – vagyis nem visszaadta a támogatást, hanem inkább jótékony célra fordította.

Sajnálom, hogy olyankor, amikor össze kellene fognunk, az emberi gyarlóság felülkerekedik és feledésbe merül, hogy a…

Közzétette: Pély Barnabás – 2020. május 6., szerda

Czutor Zoltán, a Belmondo énekese viszont nem kívánt reagálni Majka szavaira, szerinte sokkal nagyobb a baj, minthogy ilyen dolgokkal foglalkozzon:„Pár nappal ezelőtt meg is kaptam azt a közel 160 ezer forintot. Nem mondom, hogy sokáig fogom belőle kihúzni, ráadásul a mostani kényszer­leállást még jövőre is nyögni fogjuk. Az hagyján, hogy az egész nyarunk odaveszett, de szerintem a koronavírus lecsengése után sem lesz jobb a helyzetünk.” – mondta a zenész a Borsnak.

A listáról a következő énekes Kállay Saunders András, aki nem érti, hogy miért baj, hogy igényelt a segélyből: „kapok egyszer 120 ezret segély pénznek és rögtön jön a rosszindulat. 3 hónapja ez az első bevételi forrásom és az olyan előadók, akiknek tényleg nem gond a pénz, ti ne vegyetek mindenkit egy kalap alá magatokkal.”

Kedves félre informált emberek! Tisztázzunk valamit.Látom sok helyen nem igazságosnak tartják, hogy az Artisjus…

Közzétette: Kállay Saunders – 2020. május 6., szerda