2021.04.11
Leó, Szaniszló
Kezdőlap Címlap Kiderült: Böröndi Tamás koronavírusban halt meg, nem volt semmi alapbetegsége

Kiderült: Böröndi Tamás koronavírusban halt meg, nem volt semmi alapbetegsége

A legendás színészt éppen a 21 éves ikerlányai, Böröndi Lilla és Anna születésnapján ragadta el a kegyetlen halál.

Fotó: MTI Zih Zsolt

“Az ország egyik legismertebb mosolygyártója 65 évesen átadta a lelkét az Úrnak. Gyászolja felesége, Götz Anna, ikerlányai, 88 éves édesanyja, kollégái és azok a mil­liók, akiknek életében mosolyt csalt az arcára. Saját halottjának temetéséről később intézkedik a Vidám Színpad” – adta hírül a színház közösségi oldala. Az Indirekt információja szerint a legendás színművész, Böröndi Tamás három hete koronavírussal került kórházba: Hétfő este hunyt el, halálának oka a koronavírus fertzőzés szövődménye volt. Azonban minderről kegyeleti okok miatt addig nem számoltunk be, amíg a család erre engedélyt nem adott.

Nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést – mondta Kristóf Hajnalka a színház sajtósa a Blikknek. Csutka István, a debreceni Csokonai Színház volt igazgatója az ATV Start Plusz című műsorában arról beszélt, szeretett kollégája közel három hétig küzdött a betegséggel.

– Tamás 19 napja volt kórházban és harcolt keményen. És amikor nézem azt a csoportot, amit Anna, Götz Anna, a felesége létrehozott, hogy küldjük az energiát Tamásnak, akkor is látom özönleni rá az üzeneteket. Hány ember volt, aki szerette… – mondta elcsukló hangon Csutka. Annak idején Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze igazgatóként csábította a Vidám Színpadra Böröndit, a színész pedig idővel a direktori székben is az utóda lett.

„20-30 együtt töltött év lesz egy perc alatt múlt idő – fogalmazott a teátrum közösségi oldalán Bodrogi. – Ez hihetetlen, lehetetlen és igazságtalan! Tudom, hogy ez az élet, az élet, amibe minden belefér. De nem! A halál nem! Ez a halál nem fér bele. Nyugodj békében, Tamás, mi nem felejtünk el.”- írta a Blikk.