2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Bűnügy Ki védi meg a mohácsi szadista rendőröktől az ártatlan embereket?

Ki védi meg a mohácsi szadista rendőröktől az ártatlan embereket?

Hiába ismerték be a mohácsi egyenruhások, hogy védtelen hajléktalanokat vertek, a rendőrség még arra sem vette a fáradságot, hogy elhatárolódjon a történtektől.

Megdöbbentő és szégyenteljes viselkedés miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a Mohácsi Rendőrkapitányság két járőrét. A botrány akkor robbant ki, amikor a kapitányságon megjelent a TEK rohamcsapata és bilincsbe verve elvitt egy próbaidős rendőr őrmestert és egy törzsőrmestert. A Mohácson szolgálatot teljesítő járőrök bűne az volt, hogy szolgálatban alaposan összevertek két mohácsi hajléktalant, amit a szolgálati autójuk fedélzeti kamerája élő adásban közvetített a pécsi központban ülő kollégáiknak. Mint kiderült, nem ez volt az első eset.

– A két tiszthelyettest őrizetbe vették, úgy tudom, éjszakára benntartották őket. A kihallgatásuk során mindent töredelmesen bevallottak. Mondjuk nehéz is lett volna letagadni bármit, hiszen a kamera mindent élőben közvetített – mondta a Blikknek a neve elhallgatását kérő informátora. – Ami történt, nagy szégyen a rendőrségnek és a városnak is. Mindkét járőrt azonnali hatállyal felfüggesztették az állásából, szabadlábon védekezhetnek. Az egyik megvert hajléktalan viszont börtönbe került, mert a szabálysértései miatt kirótt pénzbüntetéseket nem fizette be. A bulvárlap megtudta: a törzsőrmester két éve szolgál a rendőrségnél, míg fiatalabb társa próbaidős, nemrég jött ki az iskoláról. A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség egy hasonló ügyben már nyomoz, abban is mohácsi rendőrök a gyanúsítottak. A Blikk a mohácsi hajléktalanszállón megtalálta az egyik megvert áldozatot.

– Félek a mohácsi rendőröktől. Engem már többször vertek össze, legutóbb két hete bántottak – panaszolta a Blikknek Várda Gyula (58). – Éppen enni kezdtem, amikor igazoltattak. Belém kötöttek, előbb megrugdostak, aztán a fejemet ütötték. Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát és rám fogta. Azóta kihallgattak a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, ott tudtam meg, hogy még a rendőröknek is szigorúan tilos az elektromos sokkoló használata.