2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Bűnügy Menekül a szexuális zaklatással vádolt úszóedző, pontozta a lányok testét

Menekül a szexuális zaklatással vádolt úszóedző, pontozta a lányok testét

“Istenem, de gyönyörűek a melleid. Ma is nagyon szexi voltál az edzésen.” Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket küldött versenyzőinek a német Stefan Lurz, aki most hirtelen bejelentette a visszavonulását.

Stefan Lurz nem akárki a német úszósportban. Két olimpiai érem megszerzése fűződik a nevéhez, hazájában kétszer az év úszóedzőjének választották meg. Amikor a vádak napvilágra kerültek, a Német Úszószövetség azonnal szabadságra küldte az edzőt. Az ügy még nem került bírósági szakaszba, ám Lurz ezt nem is várta meg, mert azonnal visszavonult.

Stefan Lurz ellen öt úszónő lépett fel. Azt mondták, hogy az edző folyamatosan szexuális tartalmú üzenetekkel bombázta őt. Lurz minden lány testét osztályozta, a legjobb testű nők 10-est, a legrosszabb testűek 1-est kaptak. Az egyik 15 éves úszólányt az edző arra kényszerítette, hogy megcsókolja őt. A többieknek azt adta utasításba, hogy küldjenek magukról előbb bikinis, majd meztelen fotókat. Az abúzált sportolónők nem vállalták a nevüket a nyilvánosság előtt, mert attól félnek, hogy derékba törik a karrierjük. A Der Spiegel szerkesztősége állt ennek az ügynek az élére, az újságírók voltak azok, akik a mocskos tartalmú üzeneteket megmutatták a Német Úszószövetségnek – írta az origo.