2023.09.28
Vencel
Kezdőlap Címlap Károly király döntése letaglózta Katalin hercegnét

Károly király döntése letaglózta Katalin hercegnét

Károly király úgy döntött, ezentúl szerényebb körülmények között szeretne élni, ám ezzel keresztbe tett Katalin hercegnének. 

Károly király eladja 1,2 millió fontos walesi nyaralóját, mivel az elmúlt időszakban elkezdte leépíteni ingatlanportfólióját. Az uralkodó rendszeresen használta a Llwynywermod luxus parasztházat, amikor walesi herceg volt, amelyet 2007-ben vásárolt. Most azonban komoly döntést hozott: úgy érzi, nem használja ki eléggé, ezért megszabadul tőle. 

Katalin hercegné számára viszont eszmei értéke van az ingatlannak, mivel a Vilmos herceggel rendezett esküvőjén felbukkanó angol mezei juharok közül hatot is ezen a birtokon helyeztek el. Károly királyt azonban nem érdekli, Katalin vagy Vilmos mennyire és hogyan kötődnek ehhez a helyhez, a döntést már meghozta: a birtoknak mennie kell. 

Károly egyébként azért is tartja jó döntésnek a portfólió csökkentését, mert így a gazdaságnak is segíthet: walesi útjai során például rendre szállodákban száll majd meg, azt gondolja, ezzel támogatni a turizmust sokkal hasznosabb, mint fenntartani egy hatalmas ingatlant, amely csak üresen áll az év nagy részében.