2023.12.08
Mária
Kezdőlap Bűnügy Jófogás! Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Jófogás! Csaknem nyolcvan kilogramm dohánylevelet foglalt le a NAV

Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben.

A járőrök Kékcse település határában ellenőriztek egy magyar gépjárművet, ami ugyan nem szállított jövedéki terméket, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket. Az asszony otthonában csaknem nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is lefoglaltak a pénzügyőrök, akik jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak – tudatta az adóhatóság, kiemelve: az ellenőrzéskor kiderült, hogy az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa az asszony lakótársa.

Az 50 éves férfi a tájékoztatás szerint azt mondta, hogy a megszárított levelekből készült dohánytermékkel a családját szolgálta volna ki. Az adóhatóság közleményében figyelmeztetett, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Hangsúlyozták: dohánylevél “napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.