2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Jeltelen tömegsírba temetik a halottakat New York-ban – videó

Jeltelen tömegsírba temetik a halottakat New York-ban – videó

Megrázó videófelvétel mutatja meg az amerikai valóságot. Egy hatalmas gödörbe, egyforma koporsókat raknak szorosan egymás mellé védőruhás emberek.

A drónfelvétel egy kockája

A hivatalos adatok szerint New York államban több mint tízezerrel nőtt csütörtökön a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel 160 ezerre nőt a számuk. Így csak ebben az államban több diagnosztizált fertőzött van, mint a világ bármely más országában. Jelenleg ugyanis Spanyolországban 153 ezer fertőzöttről tudni, Olaszországban 143 ezerről, Kínában pedig 82 ezerről.

Az adatok közül talán még kijózanítóbb, hogy csak New York-ban meghaladta a hétezret a halottak száma. És ez – ahogy itt az Indirekten is megírtuk – szinte megoldhatatlan terhelést jelent a városnak. A kórházak halottasházai megteltek, és az ideiglenes megoldásként felállított hűtőkamionok kapacitása sem végtelen. Napokkal ezelőtt már felröppent a hír, hogy a város vezetése a közeli Hart szigetet jelölte ki, a tömeges temetések helyszínéül, ahol rabokkal ásatták a tömegsírokat. Korábban egyébként itt temették el jeltelen tömegsírba azokat, akik hozzátartozók nélkül haltak meg, vagy akiknek a rokonaik nem tudtak megfizetni a temetést.

A csütörtökön nyilvánosságra került drónfelvételek alapján kiderült, hogy elkezdődtek a tömeges temetések. Mintha csak egy filmben lennénk, pedig ez most sajnos a valóság.