KezdőlapCímlapIzraelben útelzárásokkal követeltek túszalkut és fegyverszünetet

Izraelben útelzárásokkal követeltek túszalkut és fegyverszünetet

Több mint százötven high tech vállalat jelentette be, hogy dolgozóik vasárnap munkaidőben is részt vehetnek a tiltakozó akciókon.

Izraelben országszerte útelzárásokkal, tüntetésekkel követeltek túszalkut és fegyverszünetet kilenc hónappal a háború kitörése, a Hamász iszlamista szervezet terrortámadása után. Több mint százötven high tech vállalat jelentette be, hogy dolgozóik vasárnap munkaidőben is részt vehetnek a tiltakozó akciókon. Izraelben vasárnap az első munkanap a szombati pihenőnap után.

„Arra kérjük Izrael kormányát és vezetőjét, hogy mutassanak bátorságot, vezessenek, és gyorsítsák fel a tárgyalásokat, hogy megmentsék testvéreinket a Hamásztól. Nincs több vesztegetni való időnk” – áll felhívásukban.

A kormány ellen tüntetők szakaszosan, hosszabb időszakokra blokkolták a főutakat, amelyeket rövidebb időkre megnyitottak vasárnap reggel és délelőtt. Több száz járműből álló tiltakozó autókonvojok haladnak át csigalassúsággal országszerte a központi autópályákon, akadályozva a forgalmat.

Vasárnap délután-este Jeruzsálemben és Tel-Avivban felvonulásokat hirdettek meg az elhurcoltak visszahozataláért, tűzszünetért, valamint a választások előre hozásáért.