KezdőlapCímlapItt a vége! Ronaldót már a portugálok sem szívesen látják a válogatottban

Itt a vége! Ronaldót már a portugálok sem szívesen látják a válogatottban

Már többen vannak azok, akik szerint csak hátráltatja a fiatal és egy Eb-negyeddöntőnél sokkal többre hivatott csapatot.

Miután a portugál válogatott a keretben szereplő sztárjátékosok számához képest igencsak erőtlen játékot bemutatva kiesett németországi foci-Eb negyeddöntőjében, Portugáliában is felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint az ötszörös aranylabdás 39 éves szupersztár már sokkalt többet árt, mint használ a nemzeti csapatnak.

Az ország egyik legtekintélyesebb sportlapja, az A Bola tiszteletteljes, de azért meglepően kemény hangvételű cikkben teszi fel a kérdés, miszerint nem jött-e el Ronaldo távozásának az ideje.

„Mi lesz Ronaldóval? Ez a kérdés motoszkál mindenkiben. Az ember, akiben mindannyian hittünk, de aki végül két számmal végzett: öt meccs, nulla gól, és ez egyedül az ő hibája. Ronaldo Franciaország ellen játszott a legjobban, még ha ő volt a legvisszafogottabb is. Együtt tudott játszani a csapattársaival, önzetlenebb volt, mint a nyolcaddöntőben, próbált áldozatot hozni.

Még egyszer mondom: öt meccsen egyetlen gólt sem szerzett. Aki átélte a 90-es éveket a válogatottal, az nem lepődik meg, de Cristiano Ronaldo a 21. század legeredményesebb csatára, így mindenkinek el kellene gondolkoznia azon, hogy gól nélkül zárt: a válogatottról, Cristiano Ronaldo helyéről, és Martínez döntéseiről” – idézi a Metropol Luís Pedro Ferreirát a portugál sportlap munkatársát.

A szakíró maga is elismeri, a torna előtt számára sem volt kérdéses, hogy a nemzeti hősként tisztelt Ronaldónak ott van a helye a keretben. Most viszont úgy gondolja, hogy, akiben csak egy kis tisztánlátás is van, az messzebbre tekint Joao Félix kihagyott tizenegyesénél.

„Nevezzenek romantikusnak, optimistának, de szerintem valami épül! Csak kell a bátorság, hogy tovább lássunk egy kiesésen vagy történelmünk legnagyobb alakján! Eljön majd a nap, amikor Portugália úgy játszik, mint 2000-ben, és úgy nyer, mint 2016-ban!” – írja a portugál újságíró, aki szerint Bruno Fernandes és Bernardo Silva köré kell építeni mostantól a portugál válogatottat.

A brit BBC szakértője, a korábbi PL-sztár, Chris Sutton is megszólalt az ügyben, aki szerint óriási hiba, hogy Roberto Martínez szövetségi kapitány látva sztárjátékosa vergődését, nem ültette le a kispadra, ehelyett valósággal a „megszállottjává” vált.

„Ronaldo irányítja a csapatot, ő volt a főnök, nem pedig Martinez. Ez érthetetlen, amikor olyan lehetőségeid vannak a kispadon, mint Portugáliának” – mondta Sutton. 

Indirekt/Origo