2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Izrael: A tűzszünet csak a terroristáknak kedvezne

Izrael: A tűzszünet csak a terroristáknak kedvezne

Kegyetlen harcok dúlnak Gázában, a helyi kórházak már nem tudnak további sérülteket fogadni.

Az izraeli hadsereg folytatja a Hamász terrorcsoport gázai létesítményeinek felszámolását. Hivatalos közlések szerint az izraeli légierő egy csapat Hamász-tagot likvidált, akik egy alagútból másztak elő Hán Júniszban. A terrorszervezet katonai szárnya, az al-Kasszám Brigádok elismerte, hogy heves harcok dúlnak a dél-gázai városban.

Az övezetben egyre kevesebb kórház működik. Ahol még fogadnak sebesülteket, ott rendkívüli a zsúfoltság. Rafahban ezrek állnak sorban élelemért. “Éjfélkor kezdjük a főzést, reggel hatkor pedig nyitunk, hogy legyen az embereknek reggeli. Nincs más élelem, az árak rendkívül magasak” – nyilatkozta egy falafel-árus. Jordánia két tonnányi gyógyszert dobott le repülőgépekről Gáza fölött. Érkeznek a segélyszállító kamionok is Egyiptom felől is.

Az ENSZ főtitkára hivatalosan figyelmeztette a Biztonsági Tanácsot a gázai konfliktus veszélyeire. Antonio Guterres szerint a BT-nek azonnal intézkednie kell. Az izraeli külügyminiszter szerint viszont a tűzszünet egyedül a Hamásznak kedvezne.

Indirekt/ATV