2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Itt van a 14 ember halálát okozó olasz felvonótragédia videófelvétele

Itt van a 14 ember halálát okozó olasz felvonótragédia videófelvétele

Borzalmas új felvételek mutatják meg azt a pillanatot, amikor az olasz Alpokban egy felvonó megindult a hegyről lefelé a katasztrofális balesetben, amelyben 14 ember vesztette életét.

A TG3 olasz hírcsatorna által közzétett videón látható, amint a kabin hevesen rázkódik, amikor a kábelek elszakadnak, amint a pálya végén épp elérte az állomást – majd halálos sebességgel elrobog. Látható, ahogy a nézelődők az ablakon kukucskálnak ki, miközben egy alkalmazott felkészül a kocsi érkezésére. A kocsi azonban a másodperc tört része alatt hátraszökik, és lepattan az állomás egyik oszlopáról.

A kabin körülbelül 96 kilométer/órás sebességgel száguld lefelé a vonalon, mielőtt lezuhan, és a 14 ember, köztük egy ötgyermekes izraeli család életét veszti. Az 5 éves Eitan Biran volt az egyetlen túlélője a május 23-án a Maggiore-tó közelében történt tragédiának. Szülei, a 30 éves Amit Biran és a 26 éves Tal Peleg-Biran, a kétéves testvér, Tom, valamint a 71 és 81 éves Barbara és Yitzhak Cohen dédszülők mindannyian odavesztek a katasztrófában.

Indirekt/Liner