Több évig fejlesztették az édességet, mire piacra dobták a méregdrága, 6400 dollárért megvehető szarvasgombás fagyit.
A japánul fehér éjszakának nevezett fagyasztott desszertért adagonként 880 000 jent (átszámítva nagyjából 2,2 millió forintot) adnak, így hivatalosan is ez a világ legdrágább fagylaltja. A gyártó – amely több mint másfél év alatt fejlesztette ki a különlegességet – a japán Cellato, amely Albából, a legjobb olasz szarvasgomba-lelőhelyről szerzi be az alapanyagot.
Ennek kilója eléri az ötmillió forintot, de ezen kívül van még a fagylaltban ehető aranylevél, kétféle sajt és egy szakékészítéshez használt alapanyag is.
A terméket kiszállítják a vevőknek, akiknek pontosan meghatározott lépéseket kell követniük a tökéletes ízélmény érdekében. A szarvasgombát például maguknak kell belekeverni a krémbe, a fagylaltot pedig hagyni kell kicsit olvadni is. Emellett azt javasolják, hogy a kóstolót szakéval vagy francia fehérborral párosítsák.