2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Bűnügy Itt az óriási fordulat Galambos Lajos ügyében!

Itt az óriási fordulat Galambos Lajos ügyében!

Még csak bő egy hónapja kezdte meg börtönbüntetését Lagzi Lajcsi, de máris itt az esélye, hogy a rácsok túloldalára, a napos oldalra kerüljön.

Lagzi Lajcsi ügyvédje hétfő reggel a Rádió 1-en Balázséknál elárulta, hogy ügyfele számára egy új lehetőség nyílt meg arra, hogy hazatérhessen és otthonában tölthesse le büntetésének hátralévő idejét.

– Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját – kezdte dr. Csontos Róbert ügyvéd.

– A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek. Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben.

– Tegyük ezt tisztába. Lajcsi nem a sajt döntése alapján nem eszik rendesen, vagyis nem sztrájkol. Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt, szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket – tette hozzá Galambos ügyvédje.