2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Időjárás: hatalmas szél és vihar akaszthatja meg a nyári meleget a hétvégén

Időjárás: hatalmas szél és vihar akaszthatja meg a nyári meleget a hétvégén

Egész hétvégén marad a nyári időjárás, de Dunántúlon és Pest körül is lehet számítani komoly záporokra, valamint erős szélre.

Az OMSZ szerint szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, helyenként valószínű zápor, zivatar. Szombat estétől vasárnap reggelig egy hidegfront szakadozott felhő-, illetve csapadéksávja vonulhat át hazánk felett északról dél, délkelet felé, szintén záporokkal, zivatarokkal. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, zivatar térségében erős vagy viharos lökések kísérhetik. A maximum hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Vasárnap hajnaltól észak felől csökken a felhőzet. Napközben a sok napsütés mellett felhőátvonulások várhatók, általában kevés, keleten több gomolyfelhővel. Napközben helyenként valószínű záporeső, nagyobb eséllyel az ország keleti felén. Az északnyugati szelet vasárnap is komoly, sok helyütt viharos lökések kísérik. Hajnalban 12-19, a délutáni órákban már nem lesz olyan meleg, mint szombaton, 21-27 fokot mérhetünk.