2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Címlap Akár ön is megveheti Diana hercegnő egykori autóját

Akár ön is megveheti Diana hercegnő egykori autóját

Lady Diana még az esküvőjük előtt Károly hercegtől kapta azt az autót, amit most eladásra kínálnak.

Az 1981-es Ford Escort Ghia autót Károly eljegyzési ajándéknak adta leendő menyasszonyának 1981 májusában, alig két hónappal azelőtt, hogy összeházasodtak. Diana 1982 augusztusáig használta a kocsit, majd eladták egy magántulajdonosnak. Az autó az elmúlt 20 év nagy részét Diana egyik nagy csodálójánál töltötte, aki biztonságban tartotta a járművet egy garázsban. Lewis Rabett, a Reeman Dansie aukció egyik felelőse arra számít, hogy az autó akár 55 ezer dollárt (közel 16 millió forintot) is érhet, amikor június 29-én kalapács alá kerül. A járműre bárki licitálhat, akár online is.

Maga az autó mindössze csak 83.000 mérföldet (133 kilométert) tett meg azóta, hogy Diana először megfogta a kormányát. Különösen egyedi vonás az autóban, hogy a motorháztetején egy ezüst béka kabala látható. Ez egy esküvői ajándék, amelyet Diana kapott húgától, Lady Sarah Spencertől, hogy emlékeztesse őt arra a mesére, hogy egy gyönyörű lány csókja hogyan teszi a békát herceggé.

„Még a rádió is egy 1980-as évekbeli Ford rádió – mondta Rabett. – Senki sem változtatott rajta és nem szerelt be egy szuper modern dolgot sem, így pont olyan, ahogy Diana vezette.”

Indirekt/Tények